Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Dansstudio Schaapman

Hasselt/ Westenholte.
Dansstudio Schaapman

Hartelijk welkom op de site van Dansstudio Schaapman

Zumba Fitness

Wanneer deelnemers een Zumba-les in actie zien, willen ze het direct uitproberen. Zumba-lessen bieden exotische ritmes op explosieve Latin en internationale beats. Voordat deelnemers het beseffen, worden ze ’fit en worden hun energieniveaus hemelhoog! Je kunt geen fitnessles vinden die met een Zumba Fitness-Party te vergelijken is. Het is makkelijk om te doen, effectief en enorm opzwepend en vaak creëert het ook een hechte gemeenschap tussen de terugkerende leerlingen.


Zumba Toning

Als het om body-sculpting gaat, legt Zumba Toning de lat hoger (of liever gezegd, de toning stick). Het combineert doelgerichte body-sculpting en dynamische cardio oefeningen met Latin-geïnspireerde Zumba bewegingen om zo een calorie-verbrandend, spierversterkend dans-fitness-feest te creëren. Leerlingen leren hoe ze lichte, op sambaballen lijkende toning sticks moeten gebruiken om het ritme te verhogen en alle zones die ze maar willen in vorm te brengen, zoals de armen, buikspieren, billen en dijen. Zumba Toning is de perfecte manier voor liefhebbers om hun lichaam op natuurlijke manier te vormen, terwijl ze een megafeest hebben!


Piloxing

Piloxing is een mix van pilates, boksen en dansen samengevoegd in een high-energy interval workout. Piloxing gebruikt de kracht en snelheid van het boxen samen met de flexibiliteit van pilates, wat resulteert in een spierversterkende workout. Piloxing is bedacht door Viveca Jensen uit Zweden. Haar missie is om vrouwen lichamelijk en geestelijk zelfverzekerder te maken door middel van fitness.


West Coast Swing

West Coast Swing is de ‘nationale dans’ van Californië, die zich uit de Lindy Hop heeft ontwikkeld. De dans wordt op een rechte lijn gedanst (‘slot’), en bestaat grotendeels uit patronen van 6 of 8 tellen. Eerst werd het Western Swing genoemd, en later pas West Coast Swing, om het te onderscheiden van Country Western Swing Dancing. Tegenwoordig wordt WC Swing door verschillende soorten dansers omarmd, de Swing dansers natuurlijk, maar ook onder bijvoorbeeld Country, Ballroom en Salsa dansers is de dans zeer populair.

Elke groep dansers past de dans wat aan aan hun eigen ‘groep’; zo zal bijvoorbeeld een ballroomdanser wat meer rechtop staan, terwijl een Swing danser meer in de vloer zal dansen, en een Country danser weer meer gebruik zal maken van ducks, tunnels en draaien.

Aan de ene kant maakt West Coast Swing veel gebruik van patronen uit andere dansen, aan de andere kant is bijvoorbeeld LA Style Salsa beïnvloed door West Coast Swing.


Stijldansen

Stijldansen wordt verdeeld in Ballroom en Latijns-Amerikaans. Ballroom kan je herkennen aan dat de vrouw en de man tegen elkaar aanstaan. Lessen worden op vele plaatsen en aan mensen van verschillende leeftijden gegeven. Stijldansen blijft een sociale bezigheid. De principes van het stijldansen kunnen toegepast worden op bijna alle soorten muziek, of je nu naar klassieke walz luistert, of naar disco of rock. Dit is omdat stijldansen een strikt tempo volgt. Voor de beginnende danser betekent dit, dat de muziek een gelijk patroon aan tellen vertoont. De twee meest voorkomende typen zijn driekwartmaat of de vierkwartmaat. Dit betekent dat vaak ook je favoriete muziek perfecte dans muziek is.


Linedance

Linedance is een dansvorm die uit Amerika is over gekomen. Bij linedance worden er in lijnen/rijen gedanst, zo wordt het één geheel. Ook worden er dezelfde bewegingen en op dezelfde maat gedanst. Wat ook kenbaar is voor linedance is dat er vaak een basis gedanst wordt van bijvoorbeeld totaal 32 tellen en dit wordt achter elkaar herhaald. In het begin werd linedance alleen op countrymuziek gedanst. Tegenwoordig kun je linedance op verschillende stylen muziek beoefenen. Ook worden er jaarlijks linedancewedstrijden gehouden. Deze wedstrijden worden regionaal en landelijk gehouden. Bij deze wedstrijden kun je deelnemen als: team, partner, couple, choreografie of individuele linedancer. Linedance wordt op verschillende niveaus gedanst. Dit ligt aan bijvoorbeeld de moeilijkheid van de basis van de dans. Dit zijn de verschillende niveaus: social, newcomer, novice, intermediate, advanced en megastar.


Bruiloftscursus

Gaat u trouwen of heeft u een feest, maar kunt u nog niet (samen) dansen? Dan is onze speciale bruiloftscursus de ideale oplossing. In een paar lessen leert u de beginnerspassen van de Quickstep, cha cha cha of een andere dans waar uw voorkeur naar toe gaat.


Wij verzorgen ook workshops voor bedrijfsfeesten en partijen.